Naar Hellebrekers website

Lees het verhaal van Gerwin

Hellebrekers

Even kennis maken

Van monteur Besturingstechniek tot software engineer. Het slim inzetten van robots leidt tot hogere productiesnelheden en een efficiënt en nauwkeurig productieproces. Gerwin werkt hier elke dag aan mee. Hij vertelt ons meer over een project van een klant van ons:  een fabrikant die dagelijks duizenden toasts produceert. 

Functie: PLC Software Engineer
Locatie: Nunspeet

Wat is het doel van het project?

“Het doel van het project is een geheel geautomatiseerd productie- en verpakkingsproces door middel van robotisering. De zakjes toast worden vanuit de machine aangevoerd via een transportband en vervolgens worden deze zakjes handmatig per 2 eenheden verpakt in een doos. De opdrachtgever wilde het verpakkingsproces sneller en efficiënter laten verlopen door de inzet van een industriële robot. Aan ons de taak om dit proces uit te denken en de software voor de aansturing van de robot te schrijven.”

Wat waren de grootste uitdagingen ?

De grootste uitdagingen voor ons in dit project waren het goed positioneren van de toastzakjes op de band én de snelheid van het proces. In eerste instantie gingen wij uit van een schuifsysteem voor de verdeling van de zakjes. Toen de snelheid werd opgevoerd, bleek dit schuifsysteem niet geschikt, dus ontwikkelden we een wisselsysteem dat wel optimaal bleek te werken bij hoge productiesnelheden. Een mooi stukje maatwerk waarin ik als software engineer werkte aan de besturing, de communicatie naar de robot toe en het signaal dat van de robot terugkomt. En tot slot zorgden we voor bedieningsgemak voor de operators die ermee moeten werken: schermen waar de informatie overzichtelijk en duidelijk op wordt gecommuniceerd. Het is gaaf dat je aan een project werkt waar de klant echt tijd mee gaat besparen.”

Wat vind je het leukst aan jouw werk?

“Binnen Hellebrekers houden wij ons graag bezig met fundamentele vraagstukken waar veel bedrijven uit de maak- en procesindustrieën mee worstelen. Wat het mooiste is? De afwisseling in projecten en de vrijheid die wij hebben in de wijze van programmeren. De industrieën en opdrachtgevers waarvoor wij werken zijn zo uiteenlopend, van rioolzuivering tot pindakaasfabriek: je komt echt overal. Hellebrekers is een bedrijf met een diversiteit aan specialismen: veel leuker kan het niet worden.

Richting onze klanten zijn wij heel flexibel, omdat we de klant zo snel mogelijk willen helpen. En nee, daar hoort geen 9 tot 5 mentaliteit bij. En zo zit ons team ook niet in elkaar. Waar we wel voor staan, is dat we op elkaar kunnen bouwen, op ieder moment van de dag. Voor het oplossen van storingen bijvoorbeeld of andere vraagstukken zijn we altijd voor elkaar bereikbaar. De werksfeer is van grote waarde. Waar we het uiteindelijk voor doen is het idee van een klant omzetten in een goed werkend systeem of proces. En als je iets aflevert dat goed werkt, dan denk ik: dat hebben we toch weer voor elkaar gekregen.”

Krijg je veel kansen binnen Hellebrekers om door te groeien?

“Binnen ons team had ik mijn hand al opgestoken om betrokken te zijn bij de robotiseringsprojecten en die kans heb ik gekregen. Door de jaren heen heb ik meer kansen gekregen en gegrepen. In 2004 startte ik als monteur Besturingstechniek. De nadruk lag op het bouwen van kasten en het op locatie bekabelen. Ik ging steeds vaker mee naar de projectlocaties voor de inbedrijfstelling. En langzamerhand raakte ik steeds meer geïnteresseerd in software engineering. En zodoende kwam ook de kans om me te ontwikkelen in de functie van software engineer. Mijn collega’s hebben mij de fijne kneepjes van het vak geleerd. Dus vanaf de werkplaats tot waar ik nu sta heb ik bijna alles in de praktijk geleerd. Het mooie is dat ik nu zelf degene ben die het vak overbrengt op anderen.”

Lees ook het verhaal van:

Ruben1Ruben1
Het verhaal van Ruben
Melanie3Melanie3
Het verhaal van Melanie
Rutger1Rutger1
Het verhaal van Rutger
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Maarten
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Pieter
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Patrick
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Roy
HellebrekersHellebrekers
Het verhaal van Gerwin
Ruben1Ruben1
Het verhaal van Ruben
Melanie3Melanie3
Het verhaal van Melanie
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Pieter
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Maarten
Rutger1Rutger1
Het verhaal van Rutger
Scroll naar boven