Naar Hellebrekers website

Lees het verhaal van Patrick

Werken bij Hellebrekers

Even kennis maken

Van projecten coördineren tot het operationeel actief bijdragen in de projecten, Patrick houdt van deze brede functie. 

Functie: ICT-coördinator
Locatie: Nunspeet

Wat vind je het leukst aan werken bij Hellebrekers?

“De afwisseling in mijn werk vind ik het allerleukste. Sowieso zijn de verantwoordelijkheden van de ICT-afdeling breed. Dat maakt mijn werk zo interessant. Als ICT-Coördinator coördineer ik niet alleen de projecten, ik pak ook veel operationele taken op.” 

Wat is je rol?

“De afdeling ICT ondersteunt alle afdelingen binnen Hellebrekers met alles wat te maken heeft met ICT. In mijn rol stuur ik het team aan dat bestaat uit 2 ICT-beheerders en een Functioneel applicatiebeheerder. Samen zorgen wij er onder andere voor dat het netwerk draait en dat iedereen toegang heeft tot de juiste documenten en bestanden. Dit doen we niet alleen voor ons hoofdkantoor in Nunspeet. We zorgen er ook voor dat al onze andere vestigingen een goede verbinding kunnen maken met ons hoofdkantoor. Het interessante van mijn vak is dat ICT erg breed is. Van de inrichting van mobiele telefonie en werkplekken tot aan de beveiliging van het netwerk. En van het infrastructuur-beheer tot aan innovaties, zoals cloud-oplossingen.” 

Hoe zijn de doorgroeimogelijkheden?

“In 2014 startte ik als Systeembeheerder mijn carrière bij Hellebrekers. Toen 2 jaar geleden het hoofd van onze afdeling vertrok, ontstond er een vacature. Terwijl er nog geen nieuwe manager was, pakte ik enkele coördinerende taken op. Steeds vaker stelden mensen uit mijn omgeving mij de vraag of ikzelf niet wilde solliciteren op de vacature. Ik besloot mijn vinger op te steken en na een aantal gesprekken kreeg ik de kans ICT-Coördinator te worden. De ervaring die ik door de jaren heen heb opgedaan als Systeembeheerder is een fijne basis waar ik veel aan heb in mijn huidige functie. Ik krijg er veel energie van om optimalisaties door te voeren die de ICT-omgeving van Hellebrekers beter maken. Dat is ook het leuke aan mijn functie dat ik echt over innovatie en toekomstige ontwikkelingen mag nadenken.” 

Hoe zie je de toekomst?

“Voor de toekomst wil ik graag samen met het team kijken hoe we ICT nog verder kunnen professionaliseren. Onze focus ligt daarbij op het gebruikersgemak voor collega’s. Een van de speerpunten is bijvoorbeeld om collega’s beter te laten samenwerken door applicaties goed in te richten. Dit lijkt misschien simpel, maar toch zijn er heel wat stappen voor nodig om dit mogelijk te maken. Daarnaast zijn we bezig een ticketsysteem te introduceren waar medewerkers meldingen in kunnen maken. Hiermee kunnen we processen automatiseren en optimaliseren. Het is echt mooi om onze dienstverlening te verbeteren en ICT naar een hoger niveau te brengen.” 

Wat vind je het allerbelangrijkst in een baan?

“Het allerbelangrijkste in mijn baan vind ik de werksfeer. Bij Hellebrekers zijn we onderling erg betrokken. Er is altijd ruimte voor een goed gesprek of een lolletje. Sowieso hebben wij veel vrijheid om invulling te geven aan onze werkzaamheden. Wat ik ook mooi vind aan Hellebrekers zijn de mogelijkheden en tijd om jezelf te ontwikkelen. Dat zorgt er uiteindelijk ook voor dat ik mijn werk beter kan doen.”

Lees ook het verhaal van:

Ruben1Ruben1
Het verhaal van Ruben
Melanie3Melanie3
Het verhaal van Melanie
Rutger1Rutger1
Het verhaal van Rutger
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Maarten
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Pieter
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Patrick
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Roy
HellebrekersHellebrekers
Het verhaal van Gerwin
Ruben1Ruben1
Het verhaal van Ruben
Melanie3Melanie3
Het verhaal van Melanie
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Pieter
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Maarten
Rutger1Rutger1
Het verhaal van Rutger
Scroll naar boven