Naar Hellebrekers website

Lees het verhaal van Ruben

Even kennis maken

Ruben werkt sinds 2017 bij Hellebrekers. Hij startte als junior modelleur en inmiddels is hij project engineer binnen het team KZM-W (klein zakelijke markt werktuigbouw). Uitdaging en afwisseling vindt hij het belangrijkste in zijn werk, maar ook de menselijke kant van een bedrijf en de binding met collega’s zijn voor hem van belang.

Functie: Project engineer W-installaties
Afdeling: Werktuigkundige installaties
Locatie: Nunspeet

Hoe ben je bij Hellebrekers terecht gekomen?

“Ik was 19 jaar en liep destijds stage bij een grote installateur. Mijn broer kende Rob de Bie via volleybal en hij vertelde hem dat ik ook in de installatietechniek werkte. Een dag later werd ik gebeld of ik op gesprek wilde komen. Dat heb ik toen gedaan. Hellebrekers gaf mij gelijk vertrouwen, zo kon ik naast mijn werk de MIT-W opleiding (middelbare installatietechniek werktuigkunde) gaan volgen die ik graag wilde doen, iets wat bij mijn stagebedrijf niet mogelijk was. Direct na het afronden van mijn opleiding werkvoorbereider werktuigkundige installaties ben ik bij Hellebrekers begonnen.”

Hoe ben je doorgegroeid naar de rol waarin je nu zit?

“Ik ben begonnen als junior modelleur en doorgegroeid naar modelleur. Het modelleren heb ik in totaal 2,5 jaar gedaan en toen ben ik junior project engineer op de grotere projecten geworden. Inmiddels zit ik sinds 1,5 jaar als project engineer op de kleine projecten, hier houd ik mij bezig met het verduurzamen en vervangen van bestaande installaties. De opleidingen die ik naast mijn werk kon volgen hebben het mogelijk gemaakt dat ik heb kunnen doorgroeien. Ik heb eerst de opleiding MIT-W gedaan en daarna HIT-W (hogere installatietechniek voor werktuigkunde installaties). Ik ben blij dat Hellebrekers mij de kans gaf deze opleidingen te volgen.”

Wat houdt jouw rol precies in?

“Samen met mijn collega’s werk ik aan verduurzamingen, vervangingen en optimalisaties van bestaande installaties. Ik houd mij bezig met het ontwerpen, calculeren en engineeren van installaties. Hoe dat in zijn werk gaat? Stel dat een zwembad wil verduurzamen, dan komt deze vraag vaak binnen bij de afdeling Technisch Beheer. Vervolgens komt het bij de afdeling KZM-W en ga ik met een collega naar de locatie om de installatie in kaart te brengen en te luisteren naar de wens van de opdrachtgever. We kijken naar alle gegevens en wat er mogelijk is. Vervolgens maken we een ontwerp en een aanbieding voor de opdrachtgever. Als de opdrachtgever hier akkoord op geeft, gaan we het verder engineeren tot een uitvoerbaar plan.”

Wat vind je het leukste aan jouw werk?

“Het leukste aan mijn werk vind ik het oplossingsgericht werken, door te kijken naar de vraag van de klant en een installatie te ontwerpen die past bij deze wens. Om een voorbeeld uit de praktijk te geven; we hebben net de verduurzaming van De Veluvine in Nunspeet afgerond. De huidige koelmachine was toe aan vervanging, de vervanging hebben we gecombineerd met een verduurzaming. Door twee warmtepompen te plaatsen is het naast het leveren van de benodigde koeling, ook mogelijk om te verwarmen. De bestaande gasketels blijven, deze fungeren als back-up voor als de warmtepompen niet kunnen voldoen aan de energievraag. Dit was een leuk project om te doen. Ik vind het een leuke puzzel om een bestaande installatie te optimaliseren naar de wens van de klant.”

Wat vind jij belangrijk in een baan?

“Ik vind uitdaging en afwisseling belangrijk in mijn werk. Uitdaging vind ik in de technische vraagstukken en het organiseren van projecten. En doordat we aan veel verschillende projecten werken, heb ik veel afwisseling in mijn werk. Het klinkt cliché, maar echt geen dag is hetzelfde. De ene dag ben ik bezig met een ontwerp en de volgende dag kan ik bezig zijn met de uitvoering. Dat maakt het werk heel dynamisch. In het begin van mijn loopbaan bij Hellebrekers vond ik het lastig welke kant ik op wilde, maar ik ben erachter gekomen dat ik dynamisch werk, waarbij je elke dag wat anders doet, belangrijk vindt. Doordat ik heb kunnen doorgroeien binnen Hellebrekers, ben ik continu met nieuwe dingen bezig en oplossingen aan het verzinnen. Daarnaast krijg ik bij Hellebrekers veel vrijheid. Natuurlijk zijn er deadlines, maar binnen de gestelde tijd kun je je werk zelf invullen, dat vind ik ook fijn.”

Wat maakt werken bij Hellebrekers leuk?

“Enerzijds de mooie, uitdagende projecten waaraan we werken en anderzijds de menselijke kant van het bedrijf. Je kunt altijd bij collega’s naar binnenlopen en iedereen helpt je als je ergens mee zit of gewoon een vraag hebt. Ook de samenwerking binnen mijn team is goed, we hebben een jong team en vullen elkaar goed aan. Kleinere projecten vergen veel coördinatiewerk, maar iedereen voelt de verantwoordelijkheid en helpt elkaar.

Bovendien kun je hier heel veel kanten op. Zolang je ambities en kwaliteiten hebt is er veel mogelijk. Hellebrekers kijkt goed naar wat bij jou past. Zo komt het wel eens voor dat mensen solliciteren op een vacature, maar uiteindelijk op een andere afdeling terecht komen, waar ze beter passen. Voor de werknemer is Hellebrekers een fijne werkgever en het is een platte organisatie met een gezellige club mensen. Én leuke feestjes, ook niet onbelangrijk. Binding met mijn collega’s vind ik belangrijk. Een bedrijf waar je binnenkomt, alleen je werk doet en weer gaat, past niet bij mij.”

Lees ook het verhaal van:

Ruben1Ruben1
Het verhaal van Ruben
Melanie3Melanie3
Het verhaal van Melanie
Rutger1Rutger1
Het verhaal van Rutger
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Maarten
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Pieter
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Patrick
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Roy
HellebrekersHellebrekers
Het verhaal van Gerwin
Ruben1Ruben1
Het verhaal van Ruben
Melanie3Melanie3
Het verhaal van Melanie
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Pieter
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Maarten
Rutger1Rutger1
Het verhaal van Rutger
Scroll naar boven