Naar Hellebrekers website

Lees het verhaal van Joost

Werken bij Hellebrekers

Even kennis maken

Van tot achter de komma uitgedachte plannen tot schetsen op een bierviltje, Joost vindt als Hardware Engineer die afwisseling het allermooist. In 2018 startte hij als Tekenaar, inmiddels werkzaam als Senior Hardware Engineer. 

Functie: Senior Hardware Engineer
Locatie: Nunspeet

Waarvan krijg jij werkplezier?

“De diversiteit in mijn werk spreekt mij ontzettend aan. Het ene moment ben ik bezig met een project voor aardappelsorteermachines en het andere moment met een project in de foodindustrie. In mijn functie krijg ik veel ruimte en verantwoordelijkheden om mijn eigen werk in te vullen en de projecten te draaien zoals ik dat wil. Die vrijheid waardeer ik enorm.” 

Wat is jouw rol binnen Hellebrekers?

“Als Hardware Engineer ben ik verantwoordelijk voor het op papier zetten van de elektrotechnische schema’s. Ik vertaal de wensen van de klant naar een schema waarbij ik rekening houd met de veiligheidseisen en de wet- en regelgeving. Meestal werk ik aan meerdere projecten tegelijk: van robotiseringsprojecten tot aan fabrieksinstallaties. Ons werk bevindt zich in de procestechniek, machinebouw en in de beton- en asfaltindustrie. Ik vind het uitdagend om aan projecten te werken met korte doorlooptijden. Waar ik het meeste energie van krijg, is na te denken hoe we dingen modulair kunnen maken. Dat we bijvoorbeeld nu al rekening houden dat er in de toekomst een extra robot ingezet wordt.”

Wat vind je het leukst aan werken bij Hellebrekers?

“Het mooie van werken bij Hellebrekers is dat iedere medewerker gestimuleerd wordt om mee te denken hoe we kunnen innoveren. Binnen de afdeling Hardware Engineering mag ik als projectleider aan de slag met innovaties. Zo kijken we naar hoe we in onze werkplaats slimmer en makkelijker kunnen werken en besteden wij een deel van de werkzaamheden uit. Daarnaast zijn we bezig met een stuk ‘smart wiring’ en het inzetten van macro’s. Het doel van deze projecten is om zowel ons werk als het werk van de monteur makkelijker te maken. We kunnen op kantoor soms van alles bedenken, maar dat moet natuurlijk wel werkbaar zijn. Die puzzel om de juiste balans te vinden, vind ik ontzettend leuk. Sowieso geeft het mij veel voldoening dat ik zo’n verantwoordelijkheid krijg.”

Hoe ben je doorgegroeid?

“Vier jaar geleden ben ik als Monteur Besturingstechniek binnengekomen bij Hellebrekers. Al snel had ik de ambitie om meer met mijn hoofd te werken. Toen er een plek vrij kwam op de afdeling Hardware Engineering kreeg ik de kans om die functie in te vullen. In het begin hield ik mij het meest bezig met project engineering, calculatie en werkvoorbereiding. Steeds vaker pakte ik tekenklussen op en uiteindelijk ben ik bij volledig gaan richten op hardware engineering. Dit vak heb ik echt in de praktijk geleerd. Natuurlijk heb ik wel aanvullende cursussen, zoals EPLAN, gedaan.

Lees ook het verhaal van:

Ruben1Ruben1
Het verhaal van Ruben
Melanie3Melanie3
Het verhaal van Melanie
Rutger1Rutger1
Het verhaal van Rutger
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Maarten
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Pieter
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Patrick
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Roy
HellebrekersHellebrekers
Het verhaal van Gerwin
Ruben1Ruben1
Het verhaal van Ruben
Melanie3Melanie3
Het verhaal van Melanie
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Pieter
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Maarten
Rutger1Rutger1
Het verhaal van Rutger
Scroll naar boven