Naar Hellebrekers website

Het verhaal van Rutger

Even kennis maken

Rutger werkt sinds 2020 bij Hellebrekers, daarvoor liep hij al twee keer stage. Hij startte als commercieel medewerker op de afdeling Service & Technisch Beheer en is inmiddels doorgegroeid naar de functie van contract coördinator.

Functie: Contract Coördinator
Afdeling: Service & Technisch Beheer
Locatie: Nunspeet

Hoe ben je bij Hellebrekers terechtgekomen?

“Ik heb twee keer een stageperiode gelopen bij Hellebrekers, onder andere bij de buitendienst. Ik ben toen zes weken mee geweest met de servicemonteurs. Hierdoor heb ik goed kunnen zien wat Hellebrekers doet, wat er bij de buitendienst gebeurt en hoe de dynamiek is. Ik heb in die periode veel locaties gezien, want soms bezoek je wel drie klanten op een dag. Hier heb ik veel aan gehad, ik heb toen echt de ‘feeling’ bij de techniek gekregen. En het leuke is; ik ben toen op locaties geweest, waar ik nu nog werkzaamheden voor doe. Na mijn tweede stage kreeg ik het aanbod om te blijven en dat heb ik toen gedaan.”

Wat is jouw functie en wat houdt deze rol in?

“Ik ben begonnen als commercieel medewerker op de service afdeling. Dat heb ik bijna twee jaar gedaan. In die functie hield ik mij bezig met contractaanvragen en het voorbereiden van de bijbehorende offertes. Ook ging ik mee naar locaties om opnames te doen, maar ik zat minder op de uitvoering. Op een gegeven moment kwam er een functie vrij op de binnendienst van de service afdeling. Ik had altijd al affiniteit met techniek en de monteurs en ging me steeds meer interesseren in het technische gedeelte, zo ben ik er eigenlijk een beetje ingerold. Inmiddels ben ik alweer bijna twee jaar contract coördinator. In deze rol houd ik mij deels bezig met klantenbeheer en deels met de werkvoorbereiding. Ik ben voor zo’n 25 à 30 zwembadlocaties het eerste aanspreekpunt voor onderhoud, storingen, vervangingsaanvragen en andere vragen rondom regelgeving. Het werk dat daaruit voortkomt bereid ik vervolgens voor en denk ik uit samen met mijn collega’s van de binnen- en buitendienst. Ik heb dus enerzijds veel contact met klanten, dat zijn bijvoorbeeld gemeentes en vakantieparken, en anderzijds heb ik contact met onze eigen monteurs.”

Wat zijn jouw ambities?

“Mijn ambitie is om verder door te groeien en de contractklanten naar een hoger niveau te tillen. Ik krijg bij Hellebrekers ook de ruimte om mezelf te blijven ontwikkelen. Zo heb ik cursussen gevolgd om mijn kennis in installatietechniek te verbreden. Dat is handig in mijn functie, omdat we op de service te maken krijgen met alle afdelingen en technieken: waterbehandeling, elektrotechniek, werktuigkunde en ook energietransitie.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Mijn dagen zijn heel afwisselend. Zo kan ik bedenken om in de ochtend ergens mee te beginnen, maar dan krijg ik om 8:00 uur al de eerste storing binnen. Soms kan ik dit zelf oplossen of een oplossing aandragen, soms heb ik daar mensen voor nodig en dan bedenken we samen hoe we het technisch kunnen aanvliegen. We bekijken de opties en de risico’s en vervolgens gaat er een monteur naar de locatie. Het kan gebeuren dat ik voor 10:00 uur ‘s ochtends al drie storingen heb gehad, maar het kan ook dat er een ochtend geen storingen zijn. Ook dan hoef ik mij niet te vervelen en ga ik bijvoorbeeld aan de slag met offertes, facturaties of met planningstaken.”

Wat vind je het leukste aan jouw werk?

“Ik vind het leuk om dingen voor te bereiden en contact met klanten te hebben. Maar het leukste vind ik dat we het werk met elkaar voor elkaar boksen, zodat we uiteindelijk een tevreden klant hebben. Wanneer we op donderdagmiddag bijvoorbeeld een storing binnenkrijgen, die we niet verwachten op te lossen voor het weekend, en dat het toch lukt. Ik ben dan de hele donderdagmiddag druk met voorbereiden en heb contact met de klant hoe we het gaan doen. Als we het dan samen met de monteurs toch opgelost hebben op vrijdagmiddag, dan is dat fantastisch.”

Hoe is de samenwerking tussen jou en je collega's?

“Ik werk met zowel de binnendienst als buitendienst samen, dat maakt het dynamisch en afwisselend. Iedereen is enthousiast en gemotiveerd en heeft zin om ertegenaan te gaan. Samen met de contractbeheerder en twee werkvoorbereiders maak ik deel uit van het contractteam. De lijntjes binnen ons team zijn kort en met elkaar doen we er alles aan om het werk gedaan te krijgen. De onderlinge samenwerking is heel goed, we kunnen goed schakelen als we bijvoorbeeld dingen van elkaar moeten overnemen. We weten van elkaar wat we kunnen en op chaotische dagen kunnen we de rust bewaren. Daarnaast werk ik samen met de buitendienst. Ook wij kunnen goed met elkaar schakelen, dat is ook nodig, want de servicemonteurs zijn uiteindelijk degenen die het werk uitvoeren op locatie. Ik weet wat onze servicemonteurs kunnen, welke specialiteiten ze hebben, wat ze leuk vinden om te doen en bij welke klanten ze bekend zijn.”

Wat maakt werken bij Hellebrekers zo leuk?

“Je vindt hier heel veel technieken en je krijgt de vrijheid om je daarin te verdiepen en jezelf te ontwikkelen. Er werken echte techneuten waar je veel van kunt leren. Er is zo veel kennis binnen het bedrijf, dat we echt veel werk kunnen verzetten samen. En ondanks dat we met zoveel mensen zijn, is het wel heel persoonlijk. Iedereen kent elkaar en daardoor is het heel makkelijk schakelen tussen de verschillende afdelingen. De neuzen staan dezelfde kant op en iedereen heeft dezelfde doelen. Het is een toonaangevend bedrijf binnen de branche, maar bovenal is het een echt Nunspeets bedrijf. Je krijgt hier veel vertrouwen en vrijheid, iedereen is heel toegankelijk en je wordt hier gewaardeerd.”

Lees ook het verhaal van:

Ruben1Ruben1
Het verhaal van Ruben
Melanie3Melanie3
Het verhaal van Melanie
Rutger1Rutger1
Het verhaal van Rutger
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Maarten
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Pieter
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Patrick
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Roy
HellebrekersHellebrekers
Het verhaal van Gerwin
Ruben1Ruben1
Het verhaal van Ruben
Melanie3Melanie3
Het verhaal van Melanie
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Pieter
Werken bij HellebrekersWerken bij Hellebrekers
Het verhaal van Maarten
Rutger1Rutger1
Het verhaal van Rutger
Scroll naar boven